PSD

Negrescu: „Trebuie împreună să găsim o soluție la această criză”

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc joi, europarlamentarul PSD, Victor Negrescu a făcut referire la contextul european al tragediei de la Bruxelles.

”Trebuie împreună să găsim o soluție la această criză. Mulți evită acest termen, eu cred că trebuie să-l folosim și cred că întâlnirea de astăzi, a miniștrilor de justiție din toate statele membre ale Uniunii Europene, poate să conducă la o soluție.

Propunerea pe care o îmbrățișează Grupul Social Democrat din Parlamentul European este aceea de a construi o Europă a securității. Acest lucru presupune ca atât serviciile de securitate existente la nivelul statelor membre, cât și cele care asigură protecția cetățeanului, să lucreze mai mult împreună, iar această nouă dimensiune să fie dezvoltată la nivelul Uniunii Europene.

Avem nevoie de un parteneriat cu NATO, dar și de mecanisme la nivelul UE, care să asigure siguranța cetățenilor europeni. Pot să vă spun din propria experiență, a 9 ani trăiți în Belgia și în Franța, că în ambele state atmosfera este una de suferință și de foarte mare îngrijorare” a declarat europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

 

Cei care se ocupă de siguranța cetățenilor europeni trebuie să facă eforturi pentru a lucra împreună, iar în acest sens autoritățile române fac demersuri semnificative, a dăugat Victor Negrescu.

(16)

Leave a Reply