O altfel de întâlnire a Colegiului Prefectural BN

Colegiul Prefectural BN a avut o întâlnire în comuna Ciceu-Mihăiești.

„Astăzi am organizat o ședință de colegiu prefectural ”outdoor”, în comuna Ciceu-Mihăiești. A fost o alegere excelentă, această comună fiind, la capitolul patrimoniu cultural (unul din punctele discutate la ședință), printre cele mai ”bogate” din județ.
Istoria foarte veche, confirmată de numeroase descoperiri arheologice, atestă locuirea neîntreruptă a acestor locuri încă din sec. X î.e.n.. Am avut deasemenea ocazia să vizităm muzeul comunal dar și un interesant șantier arheologic vizând civilizația dacică, nemaivorbind de Cetatea Ciceului, centru important de apărare în sec. XIII-XVI. Informațiile oferite de d-nii Alexandru Uiuiu și Corneliu Gaiu ne-au completat cunoștințele anterioare, inclusiv la capitolul legende locale.
Spiritualitatea acestor locuri încărcate de istorie este asigurată de noua mănăstire de călugări ”Petru Rareș Vodă”, părintele stareț Teofan Timiș făcând în prezent eforturi deosebite pentru ridicarea acesteia.
Potențialul turistic uriaș al comunei este întregit de cel agricol, acest lucru fiindu-ne demonstrat din plin de S.C. ”Pombis” care are aici o performantă fermă pomicolă, incusiv depozite frigorifice, și care e condusă de dl. Aurel Onigaș, cel mai important investitor din zonă.
Dl. primar Valentin Mureșan, un pasionat al istoriei, a fost o gazdă extraordinară iar vremea foarte frumoasă ne-a ajutat din plin pentru a putea gusta, în toate sensurile, această zi minunată”, a precizat prefectul Ovidiu Victor Frenț.

(2)

Leave a Reply