biblioteca 6

O nouă inaugurare

La data de 26 aprilie a avut loc deschiderea Corpului B al Clădirii Bibliotecii Județene „George Coșbuc” (o construcție nouă, ridicată într-un timp record: un an de zile!)
De asemenea, a fost inaugurată Sala de lectură „Liviu Rebreanu”, Sala de conferințe „Gavril Scridon” și Mediateca și totodată, a fost lansat albumul „Locuri și monumente literare din județul Bistrița-Năsăud”.

 

„Tinerii pasionați de lectură se pot bucura de noua clădire a Bibliotecii „George Coșbuc”, care poartă numele marelui scriitor Liviu Rebreanu. Mă bucur că până la sfârșitul mandatului meu toate cele trei instituţii importante de cultură, Biblioteca Judeţeană, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Complexul Muzeal, își vor desfășura activitatea în „casă nouă”.
Vreau să îl felicit pe domnul director Ioan Pintea pentru puterea de muncă de care a dat dovadă în demararea proiectelor destinate persoanele pasionate de cultură, carte și lectură !” a precizat președinte CJ BN, Radu Moldovan.

Preotul Ioan Pintea, a explicat că era nevoie de noua clădire.

„Atunci când am primit această clădire din partea Consiliului Judeţean, din partea domnului preşedinte Radu Moldovan, şi văzând curtea aceasta, mi-am zis că va trebui să construim ceva ca să extindem biblioteca pentru că spaţiile erau insuficiente. Şi am avut curajul să merg la domnul preşedinte să-i spun că vreau să mai construiesc o clădire. Mi-a spus să-i dau drumul pentru că mă sprijină. Într-adevăr am fost sprijinit şi am reuşit, printr-un efort foarte mare. Noi suntem aici 23 de oameni, nu toţi suntem bibliotecari, dar am făcut un efort comun foarte mare şi iată că inaugurăm această clădire. Ne bucurăm de o solidaritate între noi şi am reuşit ca astăzi să vă arătăm aceste spaţii care sunt generoase. Clădirea pe care am construit-o este una modernă. Ea cuprinde o sală de lectură modernă, suficient de mare pentru cititorii oraşului Bistriţa, în premieră, o mediatecă în curs de dezvoltare, spaţii de depozitare, dar şi spaţii de dezvoltare. Prin mutarea sălii de lectură, am reuşit ca în vechea clădire să facem o sală de conferinţe pentru activităţile bibliotecii şi nu numai. Am amenajat şi curtea”, a decarat directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, preotul Ioan Pintea.

D e asemenea, cei care au trecut, marţi, pragul Bibliotecii Judeţene au putut vedea o expoziţie pe gardurile exterioare.

sursa foto: fb Radu Moldovan

(7)

Leave a Reply