Mariea_Crasmaru

O româncă a străbătut 120 de țări!Vezi unde a călătorit și câți km a străbătut!

Mariea Crâșmaru a intrat în Cartea Recordurilor la capitolul „globetrotter”, pentru „cea mai lungă călătorie efectuată vreodată de un om pe jos”. Totodată ea este singura femeie din lume care a străbătut 120 țări pe jos, a atins cei doi poli ai terrei, cele șapte continente din care a rezultat cel mai lung pașaport din lume înscris și el în GUINNESS(154 de pagini și o lungime de 19m) în 3 ani și 5 luni. În efortul său, românca a străbătut 120 de țări, a parcurs peste 300.000 de kilometri, a urcat la înălțimi de peste 6.000 de metri și a îndurat temperaturi de minus 38 de grade (în Antarctica) sau de plus 60 de grade (În Emiratele Arabe Unite, în deșert).
Maria lucra ca și sortator poze pentru reclame, calendare, coperți, jocuri și altele. Aceasta a plecat în 1988 la Federaţia de Turism şi Alpinism şi le-a zis că vrea să facă înconjurul României pe jos, a cerut recomandare în baza căreia să i se ofere găzduire gratuită în toate primăriile ţării și dusă a fost. Pe urmă, în 1990 a aplicat cu un proiect în care făcea un tur al Europei pe jos pentru a mulţumii europenilor că ne-au ajutat să scăpăm de comunism. Căuta comunităţile de români de pe dincolo şi în special bisericile, care au ajutat-o foarte mult. Apoi în 1997 a aplicat cu un nou proiect, și anume să înconjoare lumea atingând toate cele 7 continente. A primit din nou recomandările cerute la ministerul de externe şi a pornit cu 600 dolari.
Se pare că Maria a fost nevoită să își vândă și casa pentru a face această performanță, de-a intra în GUINNESS, iar la întoarcele a primitde la președintele Iliescu, din acea perioadă, Crucea Serviciului Credincios, clasa a III-a, care după cum susține dânsa e „o ruginătură” și îi este rușine chiar să o poarte de Ziua Națională a României. De asemenea, aceasta precizează într-un interviu, că doamna Uca Marinescu, care a ajuns la Polul Nord și Polul Sud pe schiuri, a primit de la domnul președinte Iliescu(din acea vreme), o „decorație”, facilități plus 50.000 de euro, după cum susține în interviu.

 

Aici se pot vedea mai multe filmări cu dânsa din călătorii.

(6)

Leave a Reply