Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, are o intrevedere cu reprezentanti ai organizatiilor romanesti din Italia si ai mass-media de limba romana din Italia, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, joi, 23 aprilie 2009. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Oltean a scăpat de cotrol judiciar!

Urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, deputatul PNL, Ioan Oltean, nu mai este sub control judiciar.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația parlamentarului de revocare a controlului judiciar. El va fi cercetat în continuare, însă fără nicio măsură preventivă.

În decembrie 2015, Ioan Oltean a fost pus sub control judiciar până în 7 februarie 2016, după ce Camera Deputaţilor a avizat solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Ioan Oltean, acuzat de corupţie în dosarul despăgubirilor ANRP.

Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Anchetatorii au stabilit că deputatul Ioan Oltean, „care avea relaţii cointeresate cu cesionarul şi cu preşedinta ANRP”, a intervenit la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului Mihai Rotaru.

Preotul din Chitila care l-ar fi denunţat pe Ioan Oltean le-a povestit procurorilor DNA că a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP, unde aceştia se îmbătau şi vorbeau de miliardele de euro care au dispărut în anii 2009 – 2011, reiese din referatul procurorilor.

”Sunt acuzat ca fiind autorul a două infracţiuni: trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, acuzaţia ce mi se aduce fiind formulată în exclusivitate în temeiul a două declaraţii ale unui preot aflat în executarea unei pedepse, prima din aprilie 2014, a doua din noiembrie 2015, declaraţii care se contrazic flagrant între ele şi care nu sunt confirmate de nicio altă probă. Dacă o acuzaţie împotriva oricărei persoane poate fi susţinută pe declaraţiile unui denunţător aflat în stare de deţinere şi care îşi cumpără probabil libertatea sau o parte a libertăţii prin acele denunţuri josnice, atunci oricine poate deveni victima unui astfel de acuzator”, a susținut Oltean.

(11)

Leave a Reply