SMURD

Operaționalizarea modului SMURD

În urmă cu patru ani, în data de 9 iunie 2012, a fost inaugurată subunitatea de intervenție din Prundu Bîrgăului, iar în ziua la data de 10 iunie 2012, a avut loc operaționalizarea modulului SMURD în cadrul subunității de intervenție Beclean, inaugurată în anul 2002.

De la înființare, respectiv operaționalizarea modului SMURD și până în prezent, cele două subunități de intervenție au asigurat gestionarea unui număr de 6000 situații de urgență pe Valea Bîrgăului, până la limita cu județul Suceava și un număr de 4900 situații de urgență în zona de vest a județului, până la limita cu județul Cluj. Intervențiile au fost dintre cele mai diversificate, pornind de la cele de stingerea incendiilor și alte misiuni specifice pompierilor (înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme, protecția comunităților etc) şi până la asigurarea asistenței medicale prespitalicești de orice natură. Raioanele de intervenție ale celor două subunități sunt străbătute de DN 17, o arteră de comunicație rutieră extrem de circulată, dat fiind faptul că asigură legătura între Transilvania şi Moldova, iar evenimentele rutiere sunt din ce în ce mai complexe.

„Cu această ocazie, le urăm colegilor care activează în aceste structuri multă sănătate, putere de muncă şi avem convingerea că vor continua, cu aceeași rigurozitate, lupta contracronometru pentru salvarea vieților oamenilor, animalelor şi protejarea bunurilor materiale şi a mediului înconjurător”, se arată pe pagina de socializare ISU Bistrița.

(12)

Leave a Reply