pana  1

Pană stupefiată de declarațiile Ministerului Mediului

Doina Pană a precizat în cadrul unei conferințe de presă că Ministrul Mediului s-a aliniat în coloana de miniștri care până la ora actuală au venit cu afirmații dezastruase.

„Am să încep cu un lucru bun post-guvernare, indiferent ce spune domnul Ialomițeanu, toți sunt mari experți care au demonstrat ce au demonstrat când au fost în Guverne, legat de politica Guvernului Ponta. Ieri am aflat că a susținut raportul în fața prim-ministrului Cioloș, și textual din raportul ANAF vă spun că Guvernul Ponta a adus 3 miliarde de euro în plus la bugetul pe 2015. Ca o reflectare a unei bune guvernări. Al doilea subiect pe care vreau să îl abordez este legat de șirul de miniștrii care nu numai că nu fac nimic, sau puținul care îl fac, îl fac prost, acest șir se tot lungește până când va cuprinde întreg Guvernul. Am rămas stupefiată în momentul în care pe un post național a unei televiziuni, doamna ministru a Mediului spunea „fenomenul ilegat al tăierilor de păduri nu este atât de grav cum pare pentru că noi plantăm anual cca 30.000 de hectare. Am rămas stupefiată pentru că, poate dumneaiei merge pe sloganul „nu pot ei fura, cât putem noi planta”,  fără să plece de la un lucru elementar, chiar dacă  aceta ar fi sloganul și nu e normal să se fure! Vorbim despre pădure! Dumneaiei poate că nu are încă foarte clar în cap că pădurea nu e ca o recoltă agricolă anuală, adică ai plantat în primăvară și la toamnă e la maturitate și culegi recolta… Ce plantezi în primăvara aceasta ca și pădure poți culege peste 70 de ani. Sub nicio formă faptul că ritmul plantărilor a crescut înseamnă că a rezolvat problema! Tot acolo dumneaiei vorbea cât e de performant Radarul Pădurilor, mă întreb și bănuiesc că fiecare vă întrebați, de ce nu îl dezvoltă, când prin CSAT a primit această sarcină, să îl dezvolte și tot acolo vorbea cât de bun e managementul în păduri fiindcă avem legi bune și atunci mă întreb de ce nu iese cu legislația subsecventă Codului Silvic. Eu nu am reușit să dau răspunsuri dacă este neștiință, neputință, rea-voință. În orice caz, dumneai s-a aliniat în coloana de miniștri care până la ora actuală au venit cu afirmații dezastruase pentru domeniul lor. Când spun asta mă refer la Ministerul de Finanțe, mă refer la Ministerul Educației, la Ministrul Muncii, la fondurile europene care sunt blocate la ora actuală”, a precizat deputatul Doina Pană.

De asemenea, este indignată și de faptul că prim-ministrul Cioloș nu „vede soluția bugetară” și nu este de acord cu modificarea legii indemnizației pentru concediu de îngrijire al copilului.

„Tot raportat la Guvern, s-a votat în Parlament în unanimitate legea care modifică, cu amendarea legii în vigoare care modifică indemnizația pentru concediul de îngrijire al copilului ca durată și ca și cuantum, în sensul să se revină la ce era odată și era firesc și să încurajăm natalitatea pentru că nu putem doar să constatăm și să nu luăm nicio măsură. În ciuda faptului că s-a votat în unanimitate, că de fapt fiecare parlamentar reprezintă voința unui Electorat, domnul Cioloș prim-ministru tehnocrat, numit, nu are girul unor votanți în spate, nu e de acord pentru că nu vede soluția bugetară! În condițiile în care excedentul bugetarilor la ora actuală este de 800 milioane, aplicarea legii în acest an ar însemna 200 milioane, domnul Cioloș nu vede unde este soluția bugetară”, a adăugat Doina Pană.

(27)

Leave a Reply