PANA

Pană despre Palmer: „Se joacă de-a voluntariatul, la limita legii”

Fostul ministru al Pădurilor, Doina Pană, atacă dur pe actualul ministru, Pașca Palmer.
Panăatrage atenția asupra faptului că Radarul Pădurilor trebuia dezvoltat, iar actualul ministru a lansat o nouă aplicație, și se „joacă de-a voluntariatul, la limita legii”.

„Pseudo-realizări în mandatul d-nei ministru Pașca Palmer fac obiectul unei Conferințe de presă!… „Inspectorul Pădurii”, este asemenea găinii babei care, după mult cotcodăcit, a ouat o mărgică!”- C. Tobescu, vicepreședintele Asociației Nostra Silva, în revista de specialitate Fordaq.
Eu aș spune: „Țara arde și baba se piaptănă” sau cum să arunci praf în ochi să nu se vadă că nu ai făcut nimic din ce trebuia, din ce cere o hotărâre a CSAT!!!!
Ce dacă trebuia să dezvolți Radarul Pădurilor (de ex. să producă alerte în sistem), ce dacă Codul Silvic e încă în aer în ce privește actele normative subsecvente, ce dacă, pe lângă CSAT, o țară întreagă îți cere să te ocupi de păduri?
Ce face d-na ministru Pașca Palmer?
Nimic din toate astea! Conștientă sau nu, doar se joacă de-a voluntariatul, la limita legii, cu riscul de a pune în pericol un sistem critic!!!
Rezultatul noii aplicații pentru păduri? Zero barat”, a notat pe pagina de socializare deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD și fost ministru al Pădurilor.

Ministerul Mediului a lansat aplicația „Inspectorul pădurii” unde cetățenii pot verifica de pe telefonul mobil dacă un transport de lemne este legal sau nu, introducând numărul de înmatriculare al mașinii care transportă lemnul. Dacă transportul nu este găsit în sistem, există posibilitatea ca acesta să fie ilegal, iar cetățeanul trebuie să sune la 112, iar Poliția și Gărzile forestiere vor opri transportul și vor verifica documentele însoțitoare. Deocamdată, timp de o lună, aplicația se află în perioada de testare, timp în care se vor corecta eventualele erori apărute, iar cetățenii își pot exprima părerea.

Aplicația poate fi descarcată gratuit, fiind disponibilă doar pentru utilizatorii de sisteme Android.

(3)

Leave a Reply