PANA

Pană Doina: „Românii vor scăpa de 102 taxe nefiscale!”

Senatul a adoptat propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD, care duce la anularea de la 1 ianuarie 2017 a 102 taxe nefiscale. Proiectul PSD a fost depus în Parlament în urmă cu numai o săptămână. Printre inițiatori, se află și senatorul Ioan Deneș.

Liberalii au cerut retrimiterea proiectului la comisie, acuzându-i pe social-democraţi că vor plăti pentru adoptarea acestei legi.

„Evident că o să-l susținem în Camera Deputaților! Cu un impact bugetar infim (0,07%), românii vor scăpa de 102 taxe nefiscale. E o continuare la ce a început guvernarea PSD în 2014 când am eliminat 92 de taxe nefiscale. Guvernul Cioloș a blocat practic ceea ce PSD își propusese să continue. Nicio problemă, rezolvam acum prin Parlament!”, a scris pe pagina de socializare deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD.

Din cele 102 taxe care vor fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Proiectul va ajunge în Camera Deputaților, care este for decizional.

(15)

Leave a Reply