PANA

Pană: „Instituțiile de securitate națională să colaboreze”

În semn de solidaritate cu cetățenii belgieni, astăzi, 24 martie, în România a fost zi de doliu național, în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles.

Atentatele în serie care au lovit marți Bruxelles-ul la o oră de vârf s-au soldat cu 31 de morți și 270 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț anuntat de autoritățile belgiene.
Procurorul federal al Belgiei a anunțat miercuri că cei doi kamikaze autori ai atacului de la aeroportul Zaventem au fost identificați ca frații Khalid și Brahim El Bakraoui, cetățeni belgieni. Al treilea suspect, care s-a panicat și a fugit de pe aeroport, fără să mai detoneze bomba pe care o avea asupra sa, nu a fost deocamdată identificat.

Autorii atacului de la stația de metrou Maelbeek din Bruxelles nu au fost nici ei identificați.

„E o coincidență pe un fond nefericit. Astăzi este zi de doliu național pentru crimele odioase și lașe care s-u întâmplat la Bruxelles și e o zi nu doar de doliu ci și de reflecție pentru că nu mai putem să luăm doar poziția struțului, nu mai putem să stăm ascunși în buncăre. Instituțiile europene trebuie neapărat să se gândească și să găsească o soluție, încât să nu vedem doar efectele și să ne pliem pe ele, ci și cauzele, și în primul rând acolo să se intervină.

Cu foarte mulți ani în urmă sunt convinsă că în memoria dumneavoastră a rămas secretarul de stat al Statelor Unite, Henri Kissinger, pentru că a fost o figură foarte marcantă și dumnealui făcea o afirmație care este de foarte mare actualitate acuma. Spunea, așa: „când suni în probleme de securitate în Europa la cine suni?”

Cred că răspunsul acuma ar trebui dat și ar trebui toate instituțiile de securitate națională să colaboreze și să existe un front european încât împreună cele mai luminate minți la nivelul Europei să găsească o soluție și toată această nebunie care a început cu aceste atentate, să se încheie”, a precizat deputatul PSD BN, Doina Pană.

Nici prefectul județului BN, Ovidiu Frenț, nu a rămas indiferent și a postat un mesaj pe pagina de socializare.

„Astăzi am fost toți europenii vizați de atentatorii de la Bruxelles, capitala noastră.
Cum trebuie să răspundem terorismului și urii? Prin solidaritate cu valorile care ne-au făcut să fim sursa cea mai legitimă, mai democratică și mai avansată a modelului de civilizație occidental.
Când ne va fi trecut șocul, furia iar apoi tristețea trebuie să regândim și să aplicăm soluții pentru a ne continua drumul în condițiile realităților extremiste care din 2001 ne testează în cel mai crud mod rezistența la teroare…”, a scris pe pagina de socializare prefectul Ovidiu Frenț.

(5)

Leave a Reply