fotbal-2

Partida de old-boys Gloria Bistrița – Rapid București

Pe Stadionul ”Jean Pădureanu” din Bistrița are loc partida de old-boys Gloria Bistrița – Rapid București în memoria lui Nicolae Manea, fostul jucător și antrenor de legendă al celor două echipe. Cu această ocazie va fi lansată la Bistrița cartea lui Lucian Ionescu (fost ofițer de presă în Giulești), Zâmbetul Legendei, dedicată fostei glorii giuleștene și bistrițene.

Partida are loc sâmbătă 18 iunie, de la ora 16.00.
Pentru echipa bistrițeană vor juca, printre alții, Gheorghe Hurloi, Adrian Florea, Paul Czervenski, Doru Nicolae, Grigore Butuza, Toma Ivan, Dorel Zegrean, Valer Săsărman, Eugen Voica, Aurel Nalați.
Printre rapidiștii invitați la această partidă: Ion Manu, Ion Ion, Marin Stelian, Leontin Toader, Ion Ispas, Marian Grigore, Ștefan Popa, Iosif Damaschin, Marian Rada, Fănel Țîră, Mihai Iosif, Florin Motroc, Cristi Dulca, Rodin Voinea, Dănuț Lupu, Dumitru Târțău, Ionuț Voicu. Lista invitaților este mai lungă, dar unii nu au putut onora cu prezența din diferite motive, iar de la alții încă se așteaptă confirmarea.
Nicolae Manea, care a jucat la Gloria Bistriţa în perioada 1987-1991, contribuind la promovarea în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc, şi a antrenat echipa bistriţeană din 2010 până în 2013, în Liga I şi Liga a II-a, a pierdut în decembrie 2014 lupta cu o boală incurabilă şi a decedat la vârsta de 60 de ani. La Rapid, Nicolae Manea a fost jucător, antrenor, director tehnic, administrator delegat, secretar general, director general, vicepreședinte.

Acum, ACF Gloria 1922 Bistrița nu mai există, fiind dezafiliată după ce a intrat în faliment, iar Rapid București a promovat în Liga I, însă este în faliment.

(20)

Leave a Reply