12705767_457706874420649_1250453797293086403_n

Paza pentru elevi plătită de părinți

Membru al Asociației Bistrița Civică, Adrian Florin Chereji, atrage atenția asupra faptului că paza pentru copii noștrii ar trebui plătită de la bugetul local și nu din buzunarul părinților.

„E momentul să ne îndreptăm atenția spre oameni! Avem bani să plătim paza pentru parcul municipal, pentru pădurea Schullerwald, Piața Centrală și nu găsim atâția bani să plătim paza pentru copiii nostri și pentru profesorii care-i învață? La poarta Primăriei sunt 2-3 polițiști locali, pe la fiecare sediu mai sunt polițiști sau agenți de pază plătiți de la bugetul local, de ce trebuie părinții să scoată bani din buzunar pentru a asigura securitatea copiilor lor?

Toată lumea, primărie, consilii de administrație ale școlilor, directorii școlilor, părinții, sunt de acord că trebuie asigurată paza școlilor pentru prevenirea unor fapte antisociale, dar nici unei solicitări a părinților ca paza să fie plătită de la bugetul local nu i s-a dat curs.
Fondurile adunate de asociațiile de părinți să fie folosite pentru proiectele comune părinți-profesori-copii către care alocăm din ce în ce mai puține fonduri (premierea copiilor, premierea olimpicilor, asigurarea de co-finanațare în proiectele cu finanțări nerambursabile, susținerea participării elevilor la competiții,etc.

Implicați-vă, prin semnarea listelor de susținere a proiectului de hotărâre și prin adunarea de semnături de susținere, pentru ca proiectul de hotărâre să poată fi depus spre dezbaterea Consiliului local!” a precizat Adrian Florin Chereji .

(23)

Leave a Reply