JANDARMI

Peste 10.000 de jandarmi vor acționa în acest sfârșit de săptămână

Peste 10.000 de jandarmi vor acționa în acest sfârșit de săptămână pentru buna desfășurare a procesului electoral.

„Jandarmeria Română a dispus măsuri de suplimentare a efectivelor și intensificare a misiunilor, pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a alegerilor locale, duminică, 05 iunie a.c.

Astfel, duminică, 05 iunie a.c., 6500 de jandarmi vor acționa la nivel național în zona secțiilor de votare, în mod independent sau în cooperare cu strucurile M.A.I., pentru ca cetățenii să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță, pentru a preveni incidentele grave sau faptele antisociale, precum și pentru soluționarea operativă a sesizărilor primite.

La această dată, efectivele Jandarmeriei Române asigură protecția Biroului Electoral Central, a Birourilor Electorale Județene (41 BEJ-uri), a Birourilor de Circumscripție ale sectoarelor 1-6 din Capitală, precum și a trei Birouri Electorale de Circumscripție (municipiile: București, Brăila și Craiova)”, informează IJJ.

De asemenea, Jandarmeria Română a asigurat protecția a 23 de locații unde au fost tipărite buletinele de vot sau au fost confecționate materiale electorale, precum și protecția acestora pe timpul transportului către locurile de depozitare, în momentul de față fiind asigurate măsurile de protecție la toate aceste locații.

În intervalul 04.06.2016, ora 18.00 – 05.06.2016, ora 07.00, la nivel național, peste 4700 de jandarmi vor fi angrenați în măsurile de protecție asigurate la 4172 secții de votare.

„Jandarmeria Română recomandă tuturor cetățenilor ca, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie sau să anunțe imediat ce s-a întâmplat, prin sistemul unic de urgenţă 112”, adaugă IJJ.

(9)

Leave a Reply