112

Peste 1600 de cazuri de cod roșu, la SAJ BN

Peste 1600 de cazuri de cod roșu au fost înregistrate în primul semestru din an în județul BN.

Autospecialele Serviciului Județean de ambulanță au transportat pacienții aflați în stare gravă la Unitatea de primiri urgențe pentru a li se salva viața. În primele 6 luni ale anului au fost înregistrate și peste 9900 de cazuri de cod gaben și 800 de cod verde.
Ambulanțele au intervenit în prima jumătate a anului la aproape 20 de mii de solicitări. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate luna trecută.
Numărul solicitărilor de urgență și transport la care au intervenit echipajele Serviciului Județean de Ambulanță au crescut treptat de la începutul anului.
Un raport al SAJ arată că în ianuarie s-au înregistrat puțin peste 3100 de intervenții în timp ce în iunie, numărul acestora a ajuns la peste 3500.
În primul semestru din an au fost asistați peste 11.700 de bistrițeni. Din ei puțin peste 13% au fost copii.
În privința gravității cazurilor, SAJ precizează că a fost înregistrată o creștere a cazurilor de cod roșu și galben.

Codul roșu, reprezintă urgențele medico chirurgicale în care sunt puse în pericol funcțiile vitale ale pacienților, iar cazurile de cod galben sunt și ele urgențe medico chirurgicale care indică un potențial pericol de agravare a stării sănătății pacientului dacă nu se intervine prompt.

În cazul codului verde numărul cazurilor a scăzut de la 156 în ianuarie la 139 în luna iunie. Acest cod se aplică pacienților cu funcții vitale stabile, dar care au nevoie de intervenția medicului.

Cea mai solicitată stație a fost cea din Bistrița. Ea este urmată de substațial de la Năsăud.

(3)

Leave a Reply