FANTANA ARTEZIANA

Peste 190.000 lei pentru o fântână arteziană

În fața Palatului Administrativ, va fi construită o nouă fântână arteziană, în formă de floare de crin și jeturi de spumă iluminate în roșu, galben și albastru.

În bugetul local pe 2015 a fost alocată suma 197.000 de lei pentru amenajarea fântânii arteziene din Piaţa Petru Rareş, municipalitatea comandând execuția lucrărilor la instalația electrică și instalația hidraulică, lucrări care vor fi realizate de firma Serbis.

„Este vorba de investiția mult așteptată pentru Consiliul Județean și Primăria Bistrița, modernizarea și reamenajarea fântânii din Piața Petru Rareș din fața Consiliului Județean. Este o lucrare a CJ BN, prin Direcția de Servicii Publice, de la care am primit promisiuni că până în luna aprilie va fi realizată. Până în momentul de față este o surpriză pentru cetățeni modul în care va arăta o figurină din centrul fântânii arteziene, dar sperăm că va fi un punct de atracție pentru tineri, pentru copilași, pentru cetățenii județului care vor trece prin preajma Palatului Administrativ și vor să vadă o nouă față a acestei piețe, un decor modern, nu unul comunist”, a precizat Bogdan Ivan, președintele CJ BN.

La sfârșitul anului trecut au fost finalizate cinci fântâni arteziene/ambientale pe traseul axelor pietonal, prin proiectul cu bani europeni de regenerare a centrului istoric.

(6)

Leave a Reply