vot-romania-e1434264502904

Peste 22.000 de operatori de calculator

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a desemnat prin tragere la sorți computerizată un număr de 22.225 de operatori de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite pentru alegerile locale din anul 2016.
Operatorii de calculator care nu au fost repartizați pe secții de votare își vor desfășura activitatea conform art. 71 alin. (7) din Normele metodologice privind funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, aprobate prin Horărârea AEP nr. 9/2016, cu modificările și completările ulterioare.
Acest act normativ poate fi consultat pe site-ul AEP la adresa http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2016/04/0273-8-12.pdf
Astfel, operatorii de calculator nerepartizați pe secții de votare vor fi prezenți în preziua și în ziua votării la sediile birourilor electorale de circumscripție, având următoarele sarcini:
a) acordarea suportului tehnic pentru remedierea disfuncționalităților Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, sub coordonarea Serviciului de Telecomunicații Speciale;
b) înlocuirea operatorilor de calculator repartizați pe secții de votare care nu își pot îndeplini atribuțiile.
Precizăm că operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite pentru alegerile locale din anul 2016 au acces în secțiile de votare și în birourile electorale de circumscripție în baza deciziei AEP, a extrasului care conține datele personale ale acestora și a actului de identitate.

(11)

Leave a Reply