JANDARMI

Peste 250 jandarmi asigură ordinea publică, în mini-vacanță

Jandarmii asigură misiuni la sfârşit de săptămână.
Mai exact, măsurile de ordine publică vor fi asigurate în această mini-vacanţă de un efectiv de 270 de jandarmi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, unde se va genera un aflux suplimentar de persoane, în zonele de agrement, la Beclean – Băile Figa, în zona montană Rodna şi Piatra Fîntînele dar şi în zonele unde se vor desfăşura manifestări cultural-artistic.

„Astfel:
– în perioada 14-16 august a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Festivalul Internaţional de Foclor „Regele Brazilor”;
– în data de 15 august a.c., jandarmii vor fi prezenţi şi la Dobric, unde va fi sărbătorit hramul mănăstirii din localitate;
– în zilele de 12 şi 13 august a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Piatra Fîntînele, unde va avea loc cea de a III-a ediţie a Competiţiei Maraton „Via Maria Theresia”;
– în perioada 12-13 august a.c., măsurile de ordine publică vor fi asigurate la turneul de handbal feminin „Cupa Bistriţa”, care se va desfăşura la Sala Polivalentă;
– în zilele de 14 şi 15 august a.c.jandarmii vor fi prezenţi în comuna Feldru, unde vor fi asigurate măsurile de ordine publică la manifestările prilejuite de Zilele Comunei;
– în data de 15 august a.c. pe Pietonalul Liviu Rebreanu Bistriţa jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice organizate în cadrul „Festivalului Tradiţiilor Ţigăneşti-Balul Romilor”.
– în data de 15 august a.c. vor fi asigurate măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice din Lunca Ilvei, organizate cu prilejul „Festivalului Cântecului şi Jocului Popular Ilvean”.
Totodată, în ziua de 15 august a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la lăcaşurile de cult din municipiul Bistriţa şi a celor de pe raza oraşului Năsăud”, informează IJJ BN.

Totodată, având în vedere faptul că ziua de 15 august va fi zi liberă conform legii, jandarmii montani se vor afla permanent în zonele de agrement special amenajate pe raza judeţului, în zonele montane şi în staţiunea balneară Sângeorz-Băi.
Jandarmii Postului Staţiune Balneară Sângeorz-Băi, vor asigura măsurile de menţinere a ordinii publice pe raza staţiunii.
Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie în zonele turistice şi pe traseele montane frecventate de către turişti din Parcul Naţional Munţii Rodnei, Valea Blaznei şi Valea Vinului.
Jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele vor asigura măsurile de ordine publică la acest sfârşit de săptămână atât în zona Castelului Dracula şi în zona Lacului Colibiţa.

De asemenea, jandarmii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementeazã aceste activitãţi desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unitãţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a activitãţilor de picnic.
Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.
De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fîntînele în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

(2)

Leave a Reply