Peste 300 de participanți la „Școala de mers pe munte”

Asociația Tășuleasa Sociala a organizat Școala de Mers pe Munte, eveniment ajuns la cea de-a II a ediție. În cadrul acestui eveniment organizatorii au încercat să aducă în atenția oamenilor faptul că și natura și în special muntele suferă de pe urma celor din jur, dacă nu e respectat.

„Școala de Mers pe Munte s-a încheiat în 12 septembrie după o lună în care 300 de participanţi de peste tot din ţară şi Republica Moldova au luat parte la programul nostru, exact iniţierea pe care mulţi o căutau şi de care aveau nevoie.
Este vorba bineînţeles despre o iniţiere în mersul pe munte, prin prezenţa trainer-ilor care au propus cursuri de orientare, echipament, prim-ajutor, etică a muntelui, noţiuni pe care oamenii le-au pus repede în practică în cele 2 zile petrecute în Munţii Călimani.
Dar atunci când oameni cu poveşti şi motivaţii atât de diferite, veniţi din locurile cele mai neaşteptate, se adună pe munte, atunci totul începe să aibă sens.
Sensul a fost printre altele şi acesta: în ţara noastră, 3 din 1000 de români merg cu adevărat pe munte, numărul lor fiind depăşit de cel al străinilor care practică această activitate în România.
Ne-am bazat pe abilitatea fiecăruia de a alege, am făcut noi schimbarea pe care am sperat să o reflectăm asupra celorlalţi şi iată că proiectul de educaţie Școala de Mers pe Munte a avut a doua sa ediţie, al doilea an la rând când am încercat şi educaţie pentru adulţi.
Numărul celor interesaţi s-a dublat faţă de anul tecut, ceea ce pentru noi a fost semnul că oamenii sunt din ce în ce mai pregătiţi pentru proiecte de acest gen. Mai mult, am vrut ca oamenii să fie conştienţi că nu numai ei pot să întâmpine probleme din cauza muntelui, dar şi muntele a suferit şi suferă din cauza noastră. Aşa că am găsit împreună ecuaţia simplă ”Când omul întâlnește muntele” şi am început să reducem din probleme.
Mulţumim Coca-Cola HBC România, tutoror celor 1405 de înscrişi, aleşi sau nu să participe la proiect, trainer-ilor şi nu în ultimul rând voluntarilor noştri, cărora le dorim un sfârşit de vară cât mai uşor, a însemnat mult!
Odată cu acest proiect, se încheie în mod oficial şi vara la Tasuleasa Social. Ne vom lua timp să ne gândim la ce a fost şi la ce va mai fi. Ne revedem curând!” au precizat organizatorii.

(0)

Leave a Reply