2016-06-05 06.22.27

Peste 35% alegători prezenți la vot, în BN

Locuitorii județului i-au desemnat ieri prin vot pe cei care îi vor reprezenta în următorii 4 ani: primari, consilieri locali și județeni.
Scrutinul electoral din BN s-a desfășurat în 313 secții de votare.

Peste 262 de mii de alegători înscrisi pe liste, 881 de mii 436 de buletine de vot și peste 4400 de candidați- așa a arătat în cifre scrutinul electoral de ieri din județul BN.

Bistrițenii au ales primarii și componenţa consiliilor locale şi judeţene, urmând ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales, indirect, de majoritatea care se va forma în viitoarele CJ.
Alegerile de ieri au adus noutăţi în ceea ce priveşte sistemul de vot. Cărţile de identitate ale votanților au fost scanate şi introduse într-o bază de date electronică. Autorităţile au dorit astfel să evite orice tentativă de fraudă.
Precizăm că la închiderea secțiilor de votare – ora 21.00, 52.93% dintre persoanele cu drept de vot din Bistrița-Năsăud și-au exercitat acest drept. În Bistrița, puțin peste 35% dintre alegători au votat. De asemenea, Bistrița-Năsăud a terminat pe locul 15 în topul județelor.
La închiderea urnelor, votaseră în țară 8.873.139 de persoane. Prezența la vot la nivel național a fost de 48,4329%.
131 secţii de votare au fost păzite de poliţişti, 84 secţii de votare de către jandarmi, paza pentru alte 85 secţii de votare revenind Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud.
Poliţiştii de la Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud au asigurat paza unei secţii de votare, cei de la Transporturi Feroviare Bistriţa a altor cinci secţii, angajaţii de la Compartimentul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Locale Bistriţa-Năsăud au păzit 2 secţii, iar cei de la Pemise-Paşapoarte cinci secţii de votare.

(11)

Leave a Reply