mascati

Peste 40 de percheziții

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti, au efectuat 42 de percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

Perchezițiile au avut loc la data de 3 august pe raza judeţelor Argeş, Buzău, Satu-Mare, Bacău, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Constanţa, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2010, persoanele vizate ar fi constituit sau ar fi aderat la un grup infracţional organizat, cu scopul obţinerii de venituri ilicite din infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani”, potrivit Poliției Române.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 10 milioane lei.

„De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare 9 mandate de aducere și 10 citații.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă”, a mai precizat Poliția Română.

(16)

Leave a Reply