EURES

Peste 700 de locuri prin EURES

Angajatorii din Spațiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 795 de locuri de muncă vacante.

Astfel, în Irlanda sunt scoase la concurs 385 de locuri de muncă pentru postul de însoțitor de zbor și steward, în timp ce în Marea Britanie sunt disponibile 151 locuri de muncă, dintre care 60 de îngrijitori persoane/infirmieri, 60 de asistenți medicali, 30 de îngrijitori persoane și un șofer profesionist.

De asemenea, în Germania sunt oferite 147 locuri de muncă, după cum urmează: 50 asistenți medicali generaliști, 15 factori poștali, câte 10 pentru bucătari, ospătari, persoane în industria gastronomiei de sistem și barmani, câte 7 pentru lucrători calificați în producție (industria automobilelor) și sudori MIG-MAG—WIG, 6 pentru hamali, câte 5 pentru electricieni industriali, electricieni, operatori stivuitori și operatori CNC (laminor și strung), respectiv câte un loc pentru mecanic industrial și mecanic auto (camioane).

Tot prin intermediul rețelei EURES România, angajatorii pun la dispoziție 55 de posturi vacante în Suedia (20 pentru femei de serviciu, 15 vopsitori auto și câte 10 pentru mecanici auto și tinichigii auto), 37 în Slovacia (30 șoferi autocamion transport internațional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri), 6 în Ungaria (pentru mecanici agricoli), două în Norvegia (pentru mecanici biciclete) și 4 locuri de muncă pentru persone cu studii superioare — 2 doctoranzi în departamentul biomedical, un post-doctorand în Departamentul Rețele și un post-doctorand în departamentul biomedical.

Republica Cehă scoate la interval 5 locuri de muncă pentru șlefuitori, pilitori, iar Belgia oferă două locuri de muncă — unul pentru proiectant construcții metalice și unul pentru manager senior de proces. Nu în ultimul rând, în Spania se caută un maseur.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro.

(14)

Leave a Reply