POLITIE

Peste 700 de sancțiuni contravenționale

Peste 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au acţionat pentru liniștea și siguranța cetățenilor, în perioada minivacanței de Rusalii 2016, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

„Polițiștii bistriţeni au intervenit la 180 de solicitări primite din partea cetățenilor și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 150.875 de lei.

Urmare a ordinului ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă și a dispoziției şefului Poliției Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, în perioada 17 – 20 iunie a.c., peste 500 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud şi 202 autospeciale au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă”, informează IPJ BN.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul.

Polițiștii au intervenit la 180 de sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea 163 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Tot în această perioadă, polițiștii au prins în flagrant delict 3 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni și au depistat 5 persoane urmărite.

„În cadrul activităților efectuate, polițiștii au aplicat 730 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.875 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri judeţene şi naţionale, pentru ca cetățenii să se deplaseze spe zonele de agrement și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 623 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 135.770 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 37 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 261 pentru viteză excesivă, iar 325 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice:, adaugă IPJ BN.

De asemenea, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare auto.

(1)

Leave a Reply