BAKO HARAM

Peste 80 de oameni arși de vii

Dalori, cel mai mare oraş din Nigeria şi locul de naştere a grupării Boko Haram, a rămas devastat după patru ore continuu de bombardamente în localnici, potrivit The Guardian.

De asemenea, 86 de persoane au murit după ce luptătorii Boko Haram au sosit în sat, inițial trăgând în localnici din automobilele lor înainte de a da foc la case cu persoane ce se aflau în interior. Militanții, de asemenea, au încercat să ia cu asalt o tabără de refugiați din apropiere, care găzduiește 25.000 de oameni.

„Atacatorii au ajuns în două mașini și motociclete, au deschis focul apoi au ars casele. Trei atentatori sinucigași de sex feminin care au avut bombe, inițial au încercat să se amestece cu sătenii, iar în momentul când au fost interceptate, s-au aruncat în aer” a declarat colonelul Mustafa Anka, un purtător de cuvânt al armatei, potrivit știricreștine.

Un supraviețuitor care s-a ascuns într-un copac în timpul atacului a urmărit cum luptătorii Boko Haram aruncau bombe și auzea țipetele copiilor care ardeau de vii. Zeci de cadavre carbonizate și organisme rănite de gloanțe au umplut străzile. Sătenii care au supraviețuit atacului au declarat că au fugit în tufișuri, atunci când atacatorii au intrat în Dalori.

„Eram în afara casei noastre la scurt timp după rugăciunea Isha atunci când am auzit focuri de armă și după câteva minute au sosit invadatorii”, a spus Malam Masa Dalori, un lider al comunității.

„Au venit cu mașini de golf și au început să tragă în toate părțile. Mulți oameni au fugit în tufișuri inclusiv și eu. Când ne-am întors în dimineața următoare întreaga comunitate a fost distrusă. Cel puțin 80 de persoane au fost ucise, și sunt mai mulți răniți”, spune alt martor ocular.

Tragerea focurilor de arme, arderea și explozii de la trei atentatori sinucigași au continuat timp de aproape patru ore, supraviețuitorul a declarat Alamin Bakura pentru Associated Press.
Trpele armate care au ajuns în ajutor, nu au putut opri atacatorii decât atunci când au adus armament greu, deoarece luptătorii Bako Haram erau foarte bine înarmați.

Un total de 86 de oameni au fost colectați din după-amiază de duminică, potrivit lui Mohamed Kanar, coordonator al zonei ai Agenției Naționale de Management de Urgență. Un alt număr de 62 de persoane sunt tratați de arsuri, a declarat Abba Musa, specialist din Spitalului de Stat din Maiduguri.

(6)

Leave a Reply