VOT

Peste 800 de polițiști, răspund prezent pentru alegerile locale

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

„850 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenați, la data de 5 iunie 2016, în județul Bistriţa-Năsăud, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru protecția celor 313 de secţii de votare, pe timpul „Alegerilor Locale 2016”, informează IPJ BN.

Aproape 500 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

„Peste 333 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 313 secţii de votare constituite la nivelul judetului Bistriţa-Năsăud, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 140 de secţii.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 50 de poliţişti, constituiţi în 5 echipe operative”, adaugă IPJ BN.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 69 poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.

(10)

Leave a Reply