inundatii Bistrita 1

Ploile au inundat străzile Bistriței

Nici Bistrița nu a scăpat de inundații, asta deoarece ploaia torențială de marți după-masa a inundat mai multe străzi. Cele mai afectate au fost Gheorghe Doja și Mihai Viteazul.

„Probleme au fost în tot orașul, canalizarea care este în oraș este pentru ape menajeresau ce se execută în continuare pentru orice program de investiții pe fonduri europene sunt pentru ape menajere. Canalizările nu sunt dimensionate pentru apă de ploaie. Apa de ploaie este atributul autorității publice locale, sau cel puțin așa zic cei de la Comisia Europeană, dar acolo pe Mihai Vizteazu în urmă cu vreo 3-4 ani, Primăria Bistrița prin Consiliul Local a aprobat un studiu de fezabilitate pentru a rezolva problema apei fluviale, dar nu e atributul nostru să ne ocupăm de problema asta. Nu pueam să îl luăm noi să facem caiet de sarcini, să facem licitație și implicit Primăria să aibă mai multe acțiuni cu valoarea investiției la Aquabis, pentru că era vorba de apă de ploaie. Oricum studiul de fezabilitate e subdimensionat față de valoarea reală pentru că noi ne ducem totuși la un proiectant să vedem cât ar costa și era mult mai mult față de suma alocată, pentru că era mult mai mult față de suma alocată”, a precizat directorul Aquabis, Ion Șandru.

Reprezentanții municipalității admit că studiul de fezabilitate este al Primăriei Bistrița, dar lucrările au fost avizate de Aquabis.

„Ploi ca cea de ieri nu sunt o obișnuință, se întâmplă extrem de rar, dar care ne indică totodată locurile vulnerabile pentru rețeaua existentă de canalizare și de canalizare și de preluare a apelor pluviale. Strada Mihai Viteazul este unul din aceste locuri, drept pentru care am început demersurile pentru realizarea unor lucrări de redimensionare a rețelelor de canalizare, de preluare a apei pluviale în acea zonă. Vom parcurge toate etapele pe care legislația le prevede și vom realiza această lucrare care cu siguranță va însemna pentru locuitorii din zona aceea, un confort sporit și o expunere mult mai mică la astfel de riscuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

(35)

Leave a Reply