pmp

PMP BN: „Cât vom mai face „curățenie” după Vitalia și Supercom”

PMP BN, se întreabă, „cât vom mai face „curățenie“ după Vitalia și Supercom, cât vom mai tolera “mizeria” din institutiile locale?”

„Politic vorbind, situaţia contractului dintre ADI Deşeuri şi SC Supercom SA este una care poate arunca în aer unele partide, dar, situaţia este una mult mai complicată atunci când aducem în discuţie factorul penal.
După cum era de așteptat și după cum atrăgeam atenția încă în plină criză a gunoaielor din Bistrița-Năsăud, negocierea direct făcută de ADI Deșeuri cu firma Supercom nu miroase a bine! Atunci remarcam că asistăm la o mare manipulare, care are ca scop numirea directă, fară licitaţie şi alte limitări legale, a unui operator „agreat”, ce va încasa tarife majorate pentru serviciile pe care le va presta.
Iată că remarca mea s-a dovedit a fi corectă și aflăm că problema tocmai a intrat în atenția Consiliului Național de Soluționare a Constestațiilor (CNSC). Se pare că ANSC a anulat negocierea direct cu Supercom pentru ADI Deşeuri. Nu a publicat un anunţ pentru atribuirea serviciului de salubrizare.
Mă bucur că autoritățile statului au intervenit și au început să facă puțină „lumină“ în acest caz, dar mă îngrijorează repercursiunile care ar putea interveni de aici. După ce oamenii au rămas cu gunoiul la poartă, deși mulți dintre ei aveau contracte plătite pe tot anul cu Vitalia, acum ar putea ajunge în aceeași situație, deși au făcut, iarăși, plata integrală către Supercom.
După șase ani de implementare a proiectului european de gestionare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud, în loc să avem rezultate clare privind reciclarea și protejarea mediului, avem de făcut „curățenie“ după Vitalia și Supercom, avem de șters geamurile murdare ale autorităților locale care nu respectă principiul transparenței în negocierea contractelor. Iar cei care au de suferit cel mai mult sunt bistrițenii, cei care plătesc taxe peste taxe la salubrizare, dar încă n-au avut șansa să aibă un oraș curat, un județ curat, atât la propriu cât și la figurat.
Îmi exprim public nemulțumirea față de modul în care autoritățile locale au înțeles să “soluționeze” problema deșeurilor menajere și sunt convins că toți cetățenii județului nostru simt la fel. Ca de fiecare dată implicarea unor politicieni și intenția acestora de a controla și de a atribui preferențial contracte cu instituțiile statului, unor firme apropiate PSD, nu fac decât să dăuneze întregii comunități.
Pentru că de-a lungul timpului am avut numeroase intervenţii pe această temă, intervenţii în care am arătat cât de toxice sunt asemenea gen de contracte, în acest moment, cer instituţiilor abilitate, în frunte cu DNA să se autosesiseze şi să facă verificări în modul cum a fost încheiată toată această afacere.
Cât vom mai face „curățenie“ după Vitalia și Supercom, cât vommai tolera “mizeria” din institutiile locale?”, se arată într-un comunicat.

(3)

Leave a Reply