GUNOAIE

PMP BN: „Judeţul Bistriţa-Năsăud riscă să fie obligat să ramburseze către UE, suma de 45 milioane de euro”

Partidul Mişcarea Populară-Bistriţa Năsăud prin vocea preşedintelui acestei formaţiuni, Ionuţ Simionca, solicită ca firma care administrează depozitul de deşeuri de la Tărpiu, să preia deşeurile menajere pe care, persoanele fizice cu spirit civic, doresc să le transporte cu mijloace proprii, la Tărpiu.

„Acest lucru trebuie permis, pe perioada tranzitorie în care, colectarea deşeurilor menajere pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud este blocată de rezilierea contractului pe care firma Vitalia îl are cu ADI-Deşeuri.
Din raţiuni pur birocratice, nu putem obliga ca, cetăţeni cu spirit civic, să locuiască înconjuraţi de mormane de gunoaie, fără a le permite celor care doresc, să scape de acestea şi să le transporte la depozitul ecologic de la Tărpiu.
Tot legat de acest subiect, după modul în care decurg lucrurile, PMP-Bistriţa Năsăud consideră că asistăm la o mare manipulare, care are ca scop numirea directă, fără licitaţie si alte limitări legale, a unui operator „agreat”, care va încasa tarife majorate pentru serviciile pe care le va presta. Mai grav este faptul că judeţul Bistriţa-Năsăud riscă să fie obligat să ramburseze către UE, suma de 45 milioane de euro, sumă care a fost accesată pentru realizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Bistriţa-Năsăud. Pentru proasta implementare a acestui proiect, se fac răspunzătoare toate formaţiunile politice care au girat persoanele şi firmele care au pus umărul la eşecul lui. Cerem autorităţilor competente să ancheteze cu celeritate cele întâmplate de la proiectarea, construcţia şi exploatarea acestui sistem care s-a dovedit total nefuncţional şi care a creat şi crează pagube şi discomfort locuitorilor judeţului”, transmite PMP-Bistriţa-Năsăud.

(3)

Leave a Reply