SIMIONCA

PMP vrea schimbare! Băse vine la Bistrița!

Președintele  Partidului Mișcarea Populară BN, Ionuț Simionca, a confirmat faptul că fostul președinte  al țării, actual președinte al Partidului Mișcarea Populară vine  la Bistrița pentru lansarea candidaților și pentru a vorbi cu cetățenii.

„Vizita președintelui Traian Băsescu la Bistrița s-a confirmat pe data de 24 aprilie. La ora 13.00, la Hotel Metropolis va avea loc lansarea de candidatură a mea și a tuturor primarilor candidați din partea Partidului Mișcarea Populară, la nivel județean. Domnia sa președintele Traian Băsescu, va fi prezent și pe această cale invit toți bistrițenii care vor să audă ce are de spus și care vor să susțină un candidat tânăr și să facă o schimbare în municipiu. Dacă pot veni mai repede datorită măsurilor de organizare” a precizat Simionca în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat și faptul că nu e în regulă ce se petrece la Bistrița, mai ales că unele lucrări se fac pentru a treia oară, în anumite locuri.

„Pe parte de politică locală sunt mai mulți candidați care s-au înscris  sau se vor înscrie în cursa electorală. Contracandidații mei își fac jocurile, își fac înțelegerile. Eu am problemă cu lipsa de confort a bistrițeanului. Pentru a treia oară aceste pavaje sunt în lucru, Piața mică de exemplu. Întrebarea mea către municipalitate: de pe banii cui se plătesc aceste lucrări ? Cine plătește reînlocuirea acestor pavele? De ce au fost recepționate de două ori aceste lucrări și plătite și trebuie plătite a treia oară ?  De ce nu facem lucrurile bine de la început, pentru a nu cheltui mai mulți bani decât ar trebui? Salvăm bani pentru bugetul local și îi direcționăm în alte părți. E foarte important ca următorii care o să vină la conducerea municipiului, următorii lideri politici, următorii consilieri, să fie atenți la ce se întâmplă. De aceea eu am intrat în această cursă electorală, pentru că sunt multe lucruri în Bistrița făcute fără niciun fel de verificare sau pe bani foarte, foarte mulți. Nu o să mai discut de actuala administrație pentru că vedeți cât poate fi de deficitară. Comunicarea e proastă, lucrările sunt de proastă calitate și singurul care are de pierdut din această ecuație este bistrițeanul de rând care se pare că nu e reprezentat și se pare că nu e luat în considerare. Asta vreau eu, să ascult bistrițeanul de rând, am și ieșit în stradă săptămâna trecută, duminică, și o să începem în fiecare zi să putem ieși 2-3 ore pe zi cu staff-ul de campanie să ascultăm problemele bistrițenilor și să le punem în programul nostru politic. Să venim cu soluții reale pentru probleme reale”, a adăugat Simionca.

A vorbit de asemenea, și de faptul că a fost depus un proiect legat de numerele la case.

„Proiectul deputatului Eugen Tomac, președintele executiv al Mișcării Populare, un exemplu dat de un lider politic. Politicenii noștrii muncesc încă, chiar dacă suntem în precampanie și o să urmeze campania, deputații chiar dacă avem puțini la număr, își fac treaba. Ei sunt acolo, muncesc, au depus în Parlament un proiect de lege care se cheamă „nicio casă fără număr”, pentru că se pare, și toți știm, în România, mai ales în orașele mari este o problemă foarte mare. Întârzii la o întâlnire pentru că nu găsești strada, numărul. E foarte important ca acest proiect să treacă pri Parlament, să fie primit favorabil și să se pună  în aplicare. Partea cea mai importantă la acest proiect este că noi muncim pentru oameni, parlamentarii muncesc, și nu s-au pus pe tânjeală, nu au luat vacanța electorală cum fac ceilalți parlamentari”, a adăugat Simionca.

 Totodată, a precizat că e nevoie de oameni de calitate pentru schimbare.

„Din punct de vedere al organizării, organizația populară BN, avem 50 de organizații statutare, avem 33 de candidați la primării, deocamdată. Sperăm ca numărul candidaților până la data lansării să crească. Mai avem încă 2 săptămâni și jumătate-trei săptămâni. Încercăm să facem organizații noi, important e să avem oameni de calitate, să avem oameni sinceri care își doresc cu adevărat schimbări în comunitățile lor și care nu vin să facă tot felul de jocuri politice, pentru că noi suntem un partid tânăr. Eu  vreau cu adevărat o schimbare.

Partidele politice oferă anumite lucruri  pe care nu pot să le ofere, eu însă nu pot să mint. Politica mea trebuie să fie  și este curată . Eu nu o să mint un om, nu o să fac niciodată treba aceasta. De aceea e nevoie de politiceni care au o alt fel de viziune. Noi le luăm de la zero toate. Strângem semnături, ieșim în stradă, vorbim cu oamenii. În funcție de capacitatea fiecăruia o să decidem pe listele de consilieri care e ordinea. La fel și la municipiu. În ultima perioadă avem semnale pozitive, foarte mulți oameni se alătură, și cu sigurață o să scoatem un procentaj destul de mare. La nivel județean în baza de dat avem 1635 de membrii, care sunt activi nu sunt fictivi făcuți cu buletine. Din toate sondajele suntem al treilea partid la nivel național și avem cel mai bun om în partid, Traian Băsescu, care ne ajută și are experiența necesară să conducă o mână de tineri care își doresc altceva. Aceasta e formula de succes la noi în Mișcarea Populară”, a încheiat președintele PMP BN..

(28)

Leave a Reply