pnl

PNL BN: „Minciuna și demagogia – trăsăturile definitorii ale PSD”

PNL BN, susține că minciuna și demagogia sun trăsăturile definitorii ale PSD.

„Una spune, dar alta face! PSD clamează reducerea taxelor și impozitelor dar, în realitate, nu face așa, totul este minciună deșănțată și demagogie ieftină.
La ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Bistrița, grupul consilierilor PNL a propus diminuarea impozitului pe clădirile persoanelor juridice de la 1,3% din valoarea clădirilor (cota maximă prevăzută de Codul fiscal) la 0,5%.
La ordinul primarului Crețu, consilierii PSD, împreună cu aliații lor, au respins amendamentul și au votat ca impozitul pe clădiri persoane juridice să rămână în continuare 1,3 %.
Firmele bistrițene sunt sufocate prin impozitele directe și nu pot concura eficient pe cele de la Cluj, de exemplu, unde impozitul pe clădiri este de 1% din valoarea clădirii. Nu e de mirare că firmele din Bistrița nu găsesc forță de muncă, că tinerii din Bistrița și din județul Bistrița-Năsăud plecă la Cluj sau, mai rău, în strainătate. Fiind împovărate cu taxe locale mari nu pot asigura salarii decente. E trist să constatăm că salariul mediu net în județul nostru este la coada clasamentului din țară (mai sunt doar 4 județe cu salariul mediu net mai mic ca la noi)!”, informează PNL Bistriţa-Năsăud.

(2)

Leave a Reply