PNTCD

PNȚCD și-a prezentat candidatul

În cadrul unei conferinţe de presă extraordinare organizate la noul sediu al PNŢCD, a fost prezentat candidatul PNTCD, Petru Sighiartău.

Aşa cum era de aşteptat, după ce Ezechil Sighiartău a fost desemnat drept preşedinte interimar al PNŢCD BN, a venit rândul anuţului în ceea ce priveşte candidatul acestei formaţiuni politice la fotoliul de primar al Bistriţa, nimeni altul decât fratele lui Ezechil, Petru Sighiartău.

„Conduc din 1992 Comsig Grup care are mai multe firme. Până în acest moment, am reuşit să realizăm lucruri frumoase. Am o activitate în domeniul administraţiei. Probabil şi pregătirea profesională a fost de aşa natură. Am făcut şcoala comercială la Oradea, după care am profesat pe linie de planificare şi merceologie, după care am condus comerţul în comuna Şieu Măgheruş timp de aproape doi ani. După această perioadă, am intrat în control la Uniunea Judeţeană a Cooperativelor de Consum ca revizor de gestiune, după care am lucrat ca şi şef de unitate la Magazinul Metovelo din Bistriţa din 1979 până în 1986. Din 1986, am intrat din nou în control şi am fost revizor de gestiuni la comerţul de stat. Cred că sunt o persoană cunoscută şi, prezentând drumul acesta, cred că e sufient să vă conving că am o experienţă în acest domeniu”, a spus Petru Sigartău.

El a explicat că a acceptat să candideze deoarece niciun partidnu are „ca principiu morala creştină”.

„Datorită acestui fapt, m-am gândit că e imperios necesar ca într-un oraş să fie oameni care să asculte cuvântul lui Dumnezeu, să îşi orienteze viaţa, şi afacerile, şi familia în primul rând după principiile Bibliei. Mi-am condus viaţa după principiile Bibliei atât personal, familial, cât şi în activitatea de director de firme şi cred că aceasta m-a ajutat foarte mult. În administraţie e nevoie de oameni care să ştie aibă frică de Dumnezeu şi frică de semeni pentru a face ceva pentru binele tuturor. Vedeţi câte lucruri se petrec în ţară şi în lume care pornesc de la faptul că oamenii nu mai au frică, respect şi ruşine şi au dat la spate educaţia creştină. Se dau legi în lume care sunt împotriva legilor lui Dumnezeu. M-aş bucura să mai găsesc oameni cu care să fac lucruri bune pentru comunitate. Un alt motiv este acela că ştiu să administrez banii, sunt convins că aş administra banul public mult mai bine şi mai am în construcţia mea frumosul. Aş dori să reuşim să facem din Bistriţa un oraş frumos”, a adăugat Petru Sigartău.

La prezentarea candidatului au fost prezenţi o parte din vechea conducere a PNŢCD: Ioan Chira, Constantin Totir, Mircea Taloş, Marcel Seserman sau Vasile Aldrofan.

(13)

Leave a Reply