pesti-poluare

Poluarea ucide!

Mai multe echipaje ale Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud şi ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Bistriţa-Năsăud s-au deplasat în teren, la data de 28 iulie, după ce au fost anunțați de apariția mai multor pești morți pe suprafața râului Şieu.

Preşedinte ANCBP, filiala Bistriţa-Năsăud, Marius Rus a precizat că sesizarea a venit din partea unor pescari care au văzuit peşti morţi plutind pe apă.

„Iniţial am crezut că este vorba despre deversări de la groapa de gunoi de la Tărpiu, însă, s-a constatat până acum că sursa este mai sus de groapa de gunoi de la Tărpiu. Eu am fost sunat de către mai mulţi colegi pescari de la Asociaţia Pescar Sportiv care mi-au spus că au văzut peşti morţi plutind pe apa Şieului în zona Şintereag. Atât vă pot spune deocamdată, aşteptăm să se afle sursa poluării”, a declarat Marius Rus.

După deplasarea în teren, Marius Rus a adăugat că poluarea vine de la un afluent al râului Rosua.

„Am vorbit cu Decsei Atilla, nu există nimic sigur până la această oră însă, din cât am înţeles, totul porneşte de la un pârâu din zona Dumitrei, afluent al râului Roşua care se varsă în Şieu. Una dintre ipoteze ar fi faptul că, o ploaie puternică care a avut loc marţi seara în acea zonă, a umflat acel pârâu iar apa a luat deşeuri de pe mal, acestea au ajuns în Roşua iar apoi în Şieu, ceea ce a făcut ca peştii să moară. Am fost acolo, peştii sunt morţi iar pe lângă apă mirosul de puterziciune este insuportabil”, a adăugat preşedinte ANCBP Bistriţa-Năsăud.

(1)

Leave a Reply