ISU

Pompieri bistrițeni la Szabolcs-Szatmár-Bereg

ISU Bistriţa‬ a participat la un concurs specific pregătirii în domeniul situaţiilor de urgenţă – proba de scară – până la înălţimea de 30 de m, organizat în localitatea Nyíregyháza.

„Ţinând cont de faptul că suntem la prima participare, experienţa a fost una inedită. Colegii noştri, plt. maj. Galeş Daniel – Ovidiu şi plt. maj. Hulpe Marius Alin, au obţinut premiul pentru invitaţi speciali, deşi după timpii obţinuţi, ar fi fost poziţionaţi pe a treia treaptă a podiumului, completat de alte nouă echipe participante.
La proba individuală – peste 30 de ani – plt. maj. Galeş Daniel Ovidiu s-a clasat pe locul III, iar plt. maj . Hulpe Marius Alin a obţinut locul V, din 10 participanti la aceasta categorie.
Competiţia intră în seria vastă de activităţi de pregătire specifică în domeniul situaţiilor de urgenţă, iar cel mai bun mod de verificare al gradului de pregătire este angrenarea în competiţii similare”, informează ISU Bistrița.

Delegaţia pompierilor bistriţeni, condusă şi pregătită de cpt. Chiuzan Sorin, a fost compusă din mr. Csillag Ioan – translator şi, bineînteles, cei doi salvatori – concurenţi, plt. maj. Hulpe Marius şi plt. maj. Galeş Daniel Ovidiu.
Aceştia au fost primiţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Szabolcs-Szatmár-Bereg, Seszták Oszkár, în sediul instituţiei pe care o reprezintă.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Szabolcs-Szatmár-Bereg, Seszták Oszkár a urmărit competiţia salvatorilor şi s-a declarat încântat de performanţa pompierilor români la prima participareȚ, mai adaugă ISU Bistrița.

În schimb, bistriţenii au oferit organizatorilor materiale informative (mape de prezentare şi pliante) cu informaţii despre judeţul Bistriţa – Năsăud.

sursa foto:ISU Bistrița

 

(2)

Leave a Reply