fructe

Postul și alimentația

Postul este considerat o perioadă de purificare sufletească, dar și un bun prilej pentru detoxifierea organismului. În majoritatea cultelor religioase există termenul de post, care are aceeși conotație ca și la noi: repaus alimentar în semn de credință și penitență pentru greșelile/păcatele făcute. Postul îi îndeamnă pe oameni să reflecteze asupra propriei stării spirituale, pentru că sfârșitul acestei perioade să culmineze cu modificarea spirituală a oamenilor.

Cu toate că nu este nici cea mai practică și nici cea mai simplă dietă sunt persoane care țin postul pentru a pierde în greutate și pentru detoxifierea organismului.

În post sunt excluse: carnea, brânza, laptele, ouăle și tot ce este preparat cu ele.
Credincioșii se confruntă cu o adevărată dilemă în perioada postului. Are loc o trecere de la alimentaţia grea, bogată în alimente conservate de origine animală, la o alimentaţie vegetariană, cu o bogată ofertă de legume din partea naturii, ce aduc un important aport de minerale şi vitamine.
Din dorința de a ține post credincioșii apelează la alimente total nesănătoase din comerț, adevărate dezechilibre nutriționale.
Ei trebuie să găsească variante pentru a mânca astfel încât organismul să nu simtă lipsa de proteine. Secretul stă în echilibru. Este indicat să solicitați sfatul medicului pentru a vă spune dacă organsimul dvs. poate rezista sau nu la o astfel de restricționare alimentară. Puteți cere medicului un program alimentar pentru ca și în perioada de post să aveți o alimentație sănătoasă, corespunzătoare organismului dvs.
Biserica însăşi dă dezlegare celor care, având sănătatea şubredă, doresc să ducă până la capăt această încercare.

(2)

Leave a Reply