CJ

Premiat pentru inovație și calitate

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud premiat pentru inovație și calitate în sectorul public de Consiliul Europei, Guvernul României și Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Premiul II la nivel național a fost acordat în cadrul celei de-a IX-a ediții a Conferinței Internaționale „Inovație și calitate în sectorul public”, pentru proiectul „Crearea Centrului German din Bistrița prin reabilitarea clădirii istorice Casa Argintarului”.
În cadrul conferinței au fost prezentate cele mai de succes proiecte aparținând autorităţilor administraţiei publice de la nivel local şi central, iar în urma evaluării Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud i-a fost acordat premiul II la nivel naţional.
La conferință au participat: Vasile Dîncu – ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Jutta Gutzkow, Directorul Diviziei pentru Societatea Civilă – Consiliul Europei și Jozsef Birtalan – președinte ANFP.

„Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a participat la această competiţie în cadrul pilonului IV „Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administrația publică locală”, cu proiectul „Crearea Centrului German din Bistrița prin reabilitarea clădirii istorice Casa Argintarului”. Prin intremediul acestei aplicații, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a prezentat modul în care s-a desfășurat restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea clădirii de patrimoniu „Casa Argintarului” din Bistriţa şi cum s-a reușit promovarea turistică a acesteia prin transformare ei în „Centru German Bistrița”.
Câştigarea acestei distincţii de către Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud în cadrul celei mai prestigioase competiţii a proiectelor din administraţia publică din România, confirmă, o dată în plus, profesionalismul corpului de experți din cadrul instituției județene și preocuparea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru creșterea calității serviciilor publice oferite comunității”, informează managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaș, în cadrul unui comunicat.

(3)

Leave a Reply