DOLHA 5

Primăriile de cartier- soluție la îndemână

Candidatul PNL, la Primăria Bistrița, Stelian Dolha, consideră că, primăriile de cartier, sunt o soluție la îndemână pentru a apropia administrația de bistrițeni.

„Locuitorii cartierelor-componente ale Bistriței au, categoric, nevoi imediate de infrastructură: apă, canal, drumuri asfaltate, chiar și racordare la electricitate, nevoi pe care administrațiile de până acum le-au ignorat. Dar mai au nevoie și de o altă relație cu administrația municipiului, au nevoie să fie ascultați și mai ales să-și poată rezolva problemele imediate, fără a fi nevoiți să mai bată drumul până în centrul Bistriței. Vom înființa primării de cartier, cu aceleași resurse umane, care să ofere acces mai ușor la serviciile de administrație locală ale bistrițenilor din Sigmir, Slătinița, Sărata, Viișoara, Unirea. Aici vor beneficia de posibilitatea depunerii de documentații în vederea obținerii autorizațiilor de construire și a altor servicii de urbanism, de un birou al poliției locale, servicii de stare civilă și audiențe.
Nu trebuie să inventăm nimic. Ajunge să aplicăm soluții inteligente testate de alții și care funcționează. La Cluj, de exemplu funcționează astfel de primării de cartiere, ale căror servicii ușurează viața locuitorilor din zonele îndepărtate de centru, dar permite și administrației să afle în mod direct care sunt nevoile contribuabililor din aceste zone”, precizează Stelian Dolha.

sursa foto. Stelian Dolha

(39)

Leave a Reply