cretu

Printre cei mai buni primari din țară!

Bistrița-Năsăud are doi dintre cei mai buni primari din țară.
Asta deoarece, sâmbătă, la Sibiu, Ovidiu Teodor Cretu – edilul Bistritei a fost desemnat cel mai bun primar din țară iar Nicolae Moldovan – primarul Becleanului cel mai bun primar de oraș din România.

Nominalizat la trei dintre secţiunile competiţiei „Administraţia Publică la Înălţime” organizată de Revista Română de Administraţie Publică Locală, edilul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu a primit în cadrul galei care s-a desfăşurat la Sibiu, premiul „Cel mai bun primar din România”.
Cele trei nominalizări reprezintă o recunoaştere a activităţii desfăşurate şi a rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2015, iar premiile au fost acordate în baza urmăririi activităţii primarilor din România şi a unei consultări prealabile a partenerilor, a factorilor importanţi de decizie din administraţie.
Conform cerinţelor, documentaţia transmisă spre evaluare în cadrul competiţiei s-a referit la numeroasele proiecte şi realizări ale administraţiei locale din Bistriţa, din ultimii 8 ani, cu privire la creşterea calităţii vieţii locuitorilor, proiecte pentru persoanele cu dizabilităţi, locuire, proiecte de mediu, servicii sociale oferite, gestionarea animalelor fără stăpân, măsuri de reducere a consumului energetic al primăriei, abordarea problemelor minorităţilor din localitate, crearea de spaţii de agrement şi petrecere a timpului liber, evenimente organizate, promovarea tradiţiilor locale, parteneriate, obţinerea de finanţări pentru proiecte, atragerea de investiţii în localitate, transparenţa decizională, facilităţi oferite investitorilor, sprijinirea activităţii ONG-urilor de interes local şi multe altele.

„Formularul de participare l-am primit în luna februarie a anului trecut. Acest chestionar cuprindea activități din toate poza diploma cretu 16 aplzonele care țin de administrație. Chestionarul a stat la baza nominalizării și apoi a câștigării premiului în fața unor orașe, circa 300 de primării au depus formularul și documentele. Dintre orașele cunoscute, vă dau ca exemple Cluj, Timișoara, Alba Iulia. Iași și Craiova au fost restrase pe motivul problematicii pe care au avut-o cei doi primari. Formularul de participare spune că trebuie să completăm obiectivele avute în ultimele două mandate dacă este cazul, în sensul că sunt unii care au aplicat și au un singur mandat, alții au mai multe mandate. Teoretic poți participa în fiecare an, dar nu cred că e normal să te duci în fiecare an cu aceleași lucruri. Nu dă bine, e o și chestiune de onorabilitate. Bistrița va putea să candideze din nou poate peste patru ani, când alte proiecte, cele care acum sunt pe hârtie, vor fi materializate”, a precizat Ovidiu Crețu, în cadrul ueni conferințe de presă.

Primarul bistritei mai spune ca jurizarea a fost făcută de oameni convocaţi de APL şi de reprezentanţi ai Societăţii Americane pentru Politici Publice, cu care Revista Română de Administraţie Publică colaborează.

(98)

Leave a Reply