Apia_bistrita

Probleme cu depunerea cererilor pentru subvenții

Federaţia Oierilor de Munte din România atrage atenţia cu privire la numeroasele semnale primite din teritoriu cu privire la imposibilitatea depunerii cererii de solicitare a subvenţiilor pentru păşunile închiriate, arendate sau concesionate. Federația atrage atenția și că situația fermierilor este critică.

Potrivit unui comunicat de presă a Federației Oierilor de Munte trimis Ministerul Agriculturii există riscul major, ca asociaţiile şi cooperativele să nu mai poată depune cererile la APIA, să piardă contractele pentru păşuni şi pentru suprafeţe foarte mari să nu poată fi accesate subvenţiile.
Comunicatul atrage atenția că asociațiile nu mai au timp să se autorizeze ca utilizatori conform procedurilor ANSVSA pentru a-şi face înregistrarea trecerii animalelor care asigura încărcătură pe suprafaţă, în codul de exploataţie al asociaţiei.
Apoi Asociația atrage atenția că situaţia fermierilor este foarte dificilă, deoarece firmele care se ocupă cu achiziţionarea mieilor, profită de faptul că subvenţiile pe animnale nu se dau, şi cumpără mieii sub prețul pieței. Peste toate acestea exista reclamații că ANAF îi execută silit pe crescătorii de animale care nu au plătit impozitul pe normă de venit, în condițiile în care subvențiile nu au intrat încă în cont.

(29)

Leave a Reply