TSD

Profil de tânăr candidat, o nouă etapă

 

În Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Bistrița, are loc o întâlnire cu toți cei peste 70 de tineri înscriși în primul proiect al unui partid politic din România, destinat tinerilor profesioniști care au o șansă reală de a candida pe lista de consilieri locali a Partidului Social Democrat la alegerile locale din 5 iunie 2016.

„Proiectul „Profil de tânăr candidat” trece la etapa următoare, la training-urile intensive de administrația publică, științe politice, public speaking, comunicare în mediul online și leadership politic, cursuri pe care orice politician ar trebui să le parcurgă.

„PSD Bistrița-Năsăud este partidul care a înțeles importanța tinerilor în politică și care se deschide cu adevărat către aceștia. Noi facem politică pentru vrem să construim o Românie în care românii să fie mândri că trăiesc și susținem tinerii valoroși să avanseze în acest domeniu. O națiune nu poate evolua pur și simplu, ci doar prin aportul oamenilor care au ceva de spus și care se pricem la lucruri concrete. Credem în tineri, într-un viitor construit de noi!”, precizează Bogdan Ivan, președintele TSD Bistrița-Năsăud.

La întâlnirea care are loc la data de 17 martie de la ora 18.00, participă: Bogdan Ivan- Președinte TSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan- Președinte PSD Bistrița-Năsăud, Nicolae Moldovan- Președinte Executiv PSD B-N, Ovidiu Crețu- Primar al Municipiului Bistrița, Ioan Deneș- Senator PSD, Daniel Suciu- Deputat PSD, și Romeo Florian – Secretar executiv PSD B-N.

În perioada, aprilie – mai 2016, vor avea loc cursurile de introducere în administrația publică, științe politice, public speaking, comunicare în mediul online și leadership politic.

În acest proiect s-au înscris tineri cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani (conform Legii electorale, pe listele de Consiliu Local și Consiliu Județean pot candida cetățenii români care au 23 de ani împliniți inclusiv până în ziua alegerilor). Cu toate acestea, la programul de formare a tinerilor candidați s-au înscris și tineri cu vârsta minimă de 18 ani, care vor parcurge același program de formare ca și candidații eligibili. Programul este destinat tinerilor din județul Bistrița-Năsăud, neafiliați politic, dar și membrilor TSD Bistrița-Năsăud.

Tineretul Social Democrat este cea mai importantă organizație politică de tineret din România și din județul Bistrița-Năsăud (dacă ar fi un partid politic distinct, ar fi al treilea partid din România, din punct de vedere al numărului de parlamentari și europarlamentari).

Mai multe detalii, aici.

(8)

Leave a Reply