1iunie

Program manifestări Ziua internațională a copilului

Ziua internațională a copilului este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Astfel, municipalitatea multe manifestări dedicate celor mici.

Programul este următorul:
Marţi, 31 mai, orele 17.00, în sala mare de spectacole a Palatului Culturii, va avea loc concursul de muzică şi dans pentru copii „Aş dori să fiu o stea”. Membrii trupei „Akcent” vor susţine un concert în finalul spectacolului.

Miercuri, 1 iunie:
-orele 9.00-12.00 – Festivalul de dans pentru preşcolari „Kalokagathia”
-orele 12.00-12.50- Spectacolul de teatru „Magia copilăriei”
-orele 12.50-14.00- Animaţie, muzică, dans, ateliere de pictură pe faţă, bomboane, baloane, atelier de desen „Colorează lumea copiilor”
-orele 17.00 – Gala concursului „Aş dori să fiu o stea”. În final va concerta Pepe.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day).

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

(11)

Leave a Reply