received_437658963097629

Proiect preventiv partenerial între Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și Poliția Bistrițeană

La iniţiativa Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, poliţia bistriţeană se constituie partener într-un proiect care are în centrul de interes traficul şi consumul de droguri.

Proiectul „Prietenii tăi” se înscrie într-un demers naţional al Poliţiei Române, de intensificare a acţiunilor preventive pe tema drogurilor şi a siguranţei tinerilor în spaţiul virtual, fiind vizate în acest sens şi aspecte legate de cybercrime.

Beneficiarii proiectului preventiv „Prietenii tăi” sunt elevii colegiului bistriţean, din clasele IX-XII, care se vor întâlni cu poliţiştii de prevenire şi antidrog, dar şi cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Bistriţa-Năsăud, pe parcursul semestrului doi al acestui an şcolar.

„O primă întâlnire a fost organizată marţi, 22 martie a.c., cu elevi de clasa a XI-a. Ofiţerul de prevenire a fost însoţit de un reprezentant al Asociaţiei Moralia – un partener de tradiţie al poliţiei în prevenirea/informarea antidrog.

Elevii au vizionat filme cu mărturii ale unor tineri încarceraţi în penitenciarele de minori din ţară, pentru trafic şi consum de droguri. De asemenea, aceştia au putut vedea efectele consumului de droguri în cadrul unor spoturi preventive de tipul „before/after”.

Poliţia a pus accentul şi pe consumul de alcool la volan, care din experienţele ultimilor ani a constituit un factor important de risc în cazul accidentelor grave cu tineri şi conducători auto neexperimentaţi”, informează IPJ BN.

Elevii au participat activ la lecţie şi au pus întrebări poliţiştilor despre diverse aspecte ale temei prezentate.

?????????????

?????????????

received_437658963097629 received_1064775573594960

(7)

Leave a Reply