mathias

Protest pentru Matias

Totul a început când Matias a făcut febră și a mers împreună cu mama la medic, aici însă medicul a sugerat că febra se datorează creșterii dinților, însă micuțul a ajuns acasă cu temperatură de 40 cu 5. Solicitat telefonic, medicul a cerut mamei să revină pentru a-i administra antibiotic injectabil.

Au urmat convulsiile și mama a fost trimisă cu copilul la spitalul din Rădăuți. De acolo a fost trimis în stare foarte gravă la Iași, însă inima lui a încetat să mai bată. Copilul făcuse deja 3 stopuri cardiace. Polițiștii suceveni au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Acum părinții așteaptă rezultatul de la medicina legală pentru a vedea ce boală le-a răpit copilul. Între timp, în țară, mamele vor să atragă atenția asupra acestei situații. Astfel și la Bistrița mame împreună cu copii au ieșit în fața Instituției Prefectului BN, unde mamele sunt revoltate că în 2016 se merge la medic pentru diagnostic și se ajunge în multe cazuri la chestiuni grave.

„Medic înseamnă să fi excepțional. În sistemul acesta nu își are locul un om care nu știe despre ce e vorba”, a precizat o mămică.

„Astăzi Matias… însă mâine ce copil va mai pierde lupta cu viața din cauza cadrelor medicale, din cauză că nu le pasă, pentru că nu sunt copii lor. Pentru că dacă le păsa, altfel se punea problema. Suntem pentru a schimba ceva repede, acum, nu mai putem aștepta pentru că murim cu zile”, a adăugat o alăt mămică.

Multe mame nici măcar nu au încredere în sistemul românesc. Acestea au precizat că se „îngrozesc”, atunci când aud de spitalul românesc.

În paralel cu protestele din Bistrița și din țară, peste 30.000 persoane au semnat o petiție prin care cer autorităților să se facă lumină în cazul copilului din Suceava.

(2)

Leave a Reply