bicicleta

PV BN: „Siguranța înainte de toate”

PV BN, atrage atenția bicicliștilor, în ceea ce privește șoselele, unde din păcate sunt și șoferi neatenți.

„BISTRIȚA PE BICICLETĂ. SIGURANȚA ÎNAINTE DE TOATE
Pentru a circula în siguranță cu bicicleta prin oraș, este foarte important să cunoști regulile elementare de circulație, să fi atent și conștient de intențiile celorlalți participanți la trafic, să cunoști calitatea drumului și nu în ultimul rând, să ai o bicicletă cu frâne funcționale.
Cum pe trotuar circulă doar pietonii, iar pistele de bicicletă nu există, va trebui să conduci pe șoselele cu trafic auto.
Mare atenție la mașini. Principalele pericole de pe șosele sunt șoferii neatenți, și chiar dacă știi că ai prioritate, nu te angaja în manevre de depășire sau schimbare a direcției până nu ești convins că șoferul a înțeles intenția ta, și are bunăvoința să te lase să treci.
Când în dreapta ta sunt parcate mașini, nu te mira dacă un șofer neatent deschide portiera și ți-o trântește în nas. Circulă cu viteză redusă pentru a frâna la timp.
Păstrează o distanță considerabilă atunci când circuli în spatele unui autobuz, sau al unei mașini, pentru a frâna imediat în caz de oprire bruscă a autovehiculului.
În trafic te vei confrunta cu cei care te claxonează. Obișnuiește-te cu astfel de manifestări și încearcă să nu tragi brusc de ghidon.
Pe șosele cu trafic auto, evitați întrecerile și mersul în paralel”, precizează PV BN.

(2)

Leave a Reply