NIMIGEA DE JOS 2

Recepție la lucrările Școlii Generale din Nimigea

Președintele CJ BN, Radu Moldovan, alături de primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan și de Viceprimarul Alexandru Blaga, au recepționat lucrările de modernizare a Școlii Generale din Nimigea.

Valoarea totală a investiției este de 2 milioane de lei (500.000 euro), iar finanțarea pentru acest obiectiv a fost asigurată de Guvernul României prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală; Lucrările de modernizare au cuprins refacerea acoperișului și a șarpantei, modernizarea tuturor sălilor de clasă, construcția altor 8 noi săli de clasă și modernizarea învelitorii și a izolației termice.

„De această investiție vor beneficia peste 300 de elevi.
Alte investiții din comuna Nimigea, realizate din 2012 încoace:
Peste 4,4 milioane de euro investiți în: 17,7 km de drumuri județene și comunale asfaltate, 17 km rețele de apă curentă, 777 branșamente la rețeaua de apă curentă și Bază sportivă multifuncțională:
1. Modernizarea drumurilor comunale Nimigea de Jos-Nimigea de Sus și Nimigea de Jos-Mititei pe o lungime totală de 5,5 km. Guvernul României, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, a finanțat un proiect în valoare de peste 3,7 milioane de lei (850.000 euro), prin care numai în acest an a fost asfaltat drumul comunal din Nimigea de Jos în Nimigea de Sus (3,5 km) și din DN 17D în satul Mititei (2 km).
2. Modernizarea drumului județean 173 B, care leagă comuna Nimigea de comuna Dumitra, prin satul Cepari este intrată in linie dreaptă pe un tronson de 5 km (de la intersecția cu Tărpiu din satul Cepari și până la capătul satului Mintiu).
3. Asfaltarea a 6 km din drumul comunal Nimigea de Jos – Tăure. Investiție totală 1,5 milioane euro;
4. Modernizare stradă în satul Nimigea de Jos. Este vorba despre una dintre cele mai populate strazi din Nimigea de Jos, care face legătura dintre drumul județean 173B și drumul județean 172. Pentru modernizarea acestei străzi în lungime de circa 1,2 km, Guvernul României a alocat 1,3 milioane de lei (300.000 euro).
5. Extinderea și modernizarea rețelelor de apă curentă în satele Nimigea de Sus, Nimigea de Jos, Mocod, Florești, Mogoșeni, Tăure și Mintiu, pe o distanță de 17 km. 2100 de beneficiari.
6. Construirea unei Baze sportive și a unui teren de fotbal sintetic. Această investiție de circa 380.000 lei (86.000 euro), a fost realizată de Primăria Comunei Nimigea prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană prin intermediul GAL Țara Năsăudului”, a precizat Radu Moldovan.

SCOALA NIMIGEA DE JOS SCOALA NIMIGEA DE JOS 2 SCOALA NIMIGEA DE JOS 1 NIMIGEA DE JOS

(36)

Leave a Reply