afis

Recital extraordinar de flaut și pian

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, ACADEMIA DE FLAUT 2016, în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița, organizează „Recital extraordinar de flaut și pian”.
Evenimentul are loc la data de 12 iulie, la Sinagoga Bistrița, de la ora 19.00.

La pian va recita Verona Maier, iar la flaut Matei Ioanchimescu.

În program: lucrări de W.A. Mozart, I. Clarke, A. Dvorak, A. Part, B. Bartok

Verona Maier, s-a născut la 31 decembrie 1961 la București, oraș în care a studiat muzica absolvind Universitatea Națională de Muzică la clasele de pian ale profesoarelor Ioana Miei și Ana Pitiș, ulterior fiind beneficiara unei burse din partea guvernului Franței la cursurile de pian ale “Academiei de vară” de la Nisa.

Desfășurând o bogată activitate artistică, s-a dedicat cu precădere muzicii de cameră, unde pe lângă repertoriul clasic și contemporan a abordat cu success și repertoriul baroc în care cântă la clavecin și orgă.

De-a lungul carierei sale interpretative, Verona Maier a colaborat cu formații camerale restrânse precum și cu ansambluri mai mari că Orchestra de Cameră Radio, Orchestra de cameră “Simfonietta” sau ansamblul “Concordia”, dar și cu Orchestra Națională Radio și Orchestra Filarmonicii “George Enescu”. De asemenea, a concertat alături de muzicieni ca Daniel Kientzy, Aurelian Octav Popa, Remus Azoitei, Florin Croitoru sau Ion Ivan Roncea, fiind și membră, împreună cu Georgeta Stoleriu, Anca Iarosevici și Robert Dumitrescu a ansamblului “Studioul de muzică veche”, unde cântă în paralel la clavecin și percuție, potrivit societateamuzicala.

Matei Ioachimescu, s-a născut la 12 mai 1978 în București într-o familie cu o bogată tradiție muzicală, este un flautist român. Concertează ca solist, ca muzician de cameră și ca muzician de orchestră. Este cunoscut atât pentru interpretările sale din repertoriul baroc, clasic și contemporan, cât și pentru proiecte crossover.
A susținut concerte ca solist împreună cu Filarmonica George Enescu și Orchestrele Radio din București, cu Filarmoniciile din Craiova, Iași, Satu-Mare, Bacău, de asemenea, cu Filarmonica din Zlin, Cehia sau Donauphilharmonie din Viena, acompaniat de dirijori precum: Jochen Wehner, Jin Wang, Eckart Hübner, Ovidiu Bălan etc.

(1)

Leave a Reply