ipjbn

Recomandări pentru studenți

E adevărat că nu mai e mult până când studenţii vor intra în mediul academic.

Viaţa în studenţie nu este doar o probă care testează cunoştinţele, ci reprezintă şi un „bilet” spre o nouă etapă din viaţa unui tânăr…o etapă cu provocări, prieteni noi şi întâmplări de neuitat.

Facultatea vine cu o structură diferită şi un alt mod de a învăţa viaţa. Anul universitar bate la uşă şi mulţi dintre voi, studenţi şi părinţi, vă aflaţi în căutare de cazare…În cămin sau în chirie, oriunde alegeţi să vă mutaţi, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate pe holuri, alei, ori în faţa căminului.

„Nu lăsaţi geamurile, portierele şi portbagajul autoturismului deschise, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp şi aveți bunuri la vedere în interiorul mașinilor (borsete, laptop, acte, genţi etc.).

Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea în care alegeţi să urmaţi studiile să fie lipsit de probleme, aveţi grijă de bagaje şi în relaţiile cu necunoscuţii!

Nu înstrăinaţi cheia camerei, dând posibilitatea unor persoane rău intenţionate să confecţioneze o copie după aceasta.

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător şi nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți informații”, informează IPJ BN.

(1)

Leave a Reply