Critical Mass

Reîncepe Critical Mass

Critical Mass Bistrița reîncepe vineri, 25 martie, de la ora 18:00.

„Startul se dă din Piața Mihai Eminescu, traseul îl stabilim împreună la fața locului.

Scopul evenimentelor Critical Mass este de a promova bicicleta ca mijloc de transport, de a determina autoritățile să accelereze implementarea infrastructurii necesare, dincolo de declarații și promisiuni și totodată de a arăta tuturor locuitoilor avantajele bicicletei în fața autoturismului personal”, precizeaz[ organizatorii pe pagina de socializare.

Prima ediție Critical Mass a fost organizată în San Francisco, în anul 1992. De atunci sute de orașe din toată lumea au preluat conceptul. Critical Mass nu este un eveniment cu organizatori. Fiecare biciclist poate contribui la pregătire, promovare, desfășurarea evenimentului.

„Bistrița, prin suprafața destul de mică și extrem de plată este un oraș în care bicicleta poate înlocui mașina personală ca mijloc de deplasare zilnică pentru cei mai mulți dintre locuitori. Beneficiile de sănătate, economice, sociale și psihologice, decongestionarea substanțială a traficului, toate aceste avantaje sunt demonstrate în urma studiilor realizate pe parcursul a zeci de ani în orașe din toată lumea.

Nu trebie să reinventăm roata, soluțiile există și ne sunt la îndemână, trebuie doar să le aplicăm”, mai adaugă organizatorii.

(5)

Leave a Reply