ipjbn

Reţinut pentru 24 de ore

Un tânăr a fot reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat.

„La data de 25 mai a.c., în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii bistriţeni au identificat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din cartier Unirea, bănuit că în perioada 23/24 mai 2016 ar fi comis un număr de două fapte penale, respectiv; o tentativă la furt calificat şi furt calificat.
În fapt, acesta ar fi pătruns în curtea unui imobil situat în municipiul Bistriţa, după care pe un geam de la subsol a intrat în locuinţă, de unde a sustras bonuri valorice şi o suma de bani, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 990 lei”, informează IPJ BN.

Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia, fiind bănuit de comiterea altor cinci infracţiuni de furt calificat din locuinţe.

Pentru a nu risca să deveniţi victima hoţilor, poliţiştii vă recomandă:
• asiguraţi-vă că la subsolul imobilului nu pot pătrunde hoţi, întrucât bunurile depozitate (alimente, băuturi, unelte etc.) reprezintă o tentaţie pentru aceştia;
• montaţi gratii la gurile de aerisire şi la ferestrele de la subsol;
• asiguraţi intrarea în subsolul clădirilor şi uşile boxelor cu încuietori rezistente!
• apelaţi la firme specializate în paza imobilelor şi montarea sistemelor de supraveghere video.

(2)

Leave a Reply