POLITIE

Reţinut pentru 24 de ore pentru tăinuire

Poliţiştii bistriţeni au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, din Budacu de Sus, față de care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire.

„În fapt, în cursul lunii iulie, anul 2014, bărbatul ar fi primit 2,06 mc lemn rotund răşinos, de la o altă persoană, cunoscând că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, respectiv tăiere fără drept de arbori, pe care l-ar fi transformat în cherestea.
Din cercetări rezultă că acesta continuă să achiziționeze material lemnos, fără documente legale de proveniență, tăinuind în acest fel bunurile provenite din infracțiuni de tăiere ilegală și furt de arbori, comise din pădurile adiacente localității Budacu de Sus.
Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia au fost identificate: o instalație de debitat material lemnos, aflată în ilegalitate, 47,5 mc material lemnos fără documente legale de proveniență, precum şi înscrisuri din care rezultă indicii cu privire la efectuarea de operațiuni cu material lemnos.
S-a procedat la indisponibilizarea instalației de debitat material lemnos și a întregii cantități de masă lemnoasă identificată”, informează IPJ BN.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

(9)

Leave a Reply