Risc-Partener1

Risc Partener la Camera de Industrie şi Comerț Bistrița

Camera de Industrie şi Comerț Bistrița oferă un serviciu nou, un instrument necesar la fundamentarea deciziilor cu privire la o nouă afacere sau un potențial partener: Risc Partener.
Risc Partener este un certificat de rating de tip „semafor”. Pentru noul instrument a fost stabilită şi cuantificarea eventualelor riscuri pe care le oferă firmele vizate. Roșu semnifică risc foarte crescut, galben, risc peste nivelul mediu, iar verde, risc scăzut. Scara valorică de notare a companiilor este de la 1 la 10. Raportul este însoţit de o analiză extinsă a companiei pentru care se execută interogarea. Certificatul Risc Partener furnizează informații juridice și financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv limita recomandată de credit marfă. De asemenea certificatul asigură un set de informaţii complexe, bazate pe rezultatele financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului final, fiind un instrument esențial pentru creionarea deciziilor de afaceri.

„Începând cu luna februarie, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, promovează un nou serviciu, eliberarea de certificate Risc Partener. Aceste certificate se vor elibera la cerere oricărei persoane interesate, fizice sau juridice. Serviciul de raiting pentru companii, Risc Partener reprezintă un instrument care facilitează cunoașterea partenerilor de afaceri, respectiv cunoașterea competitorilor. Acest raport conține informații juridice și financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv primind limita recomandată de credit marfă și este însoțit de o analiză amplă a companiei pentru care se execută interogarea. Raportul va fi emis în timp real. Risc Partener asigură un set de informații complexe, bazate pe rezultate financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului final. Cred că pot să spun că oferim și punem la îndemâna celor interesați un instrument eficient pentru gestionarea riscurilor la care este expus procesul decizional în afaceri, care conține o analiză financiară bine structurată”,a precizat Adriana Deneș – șefa compartimentului juridic Camera de Comerț și Industrie BN.

Utilizarea informațiilor din acest raport se face exclusiv pe riscul utilizatorului. Informațiile au scop informativ pentru solicitanții lor și nu pot fi folosite ca documente oficiale.

„Doresc să menționez că raportul are un caracter pur informativ, și nu constituie un sfat, o recomandare, o ofertă sau o invitație de a cumpăra sau a subscrie produse și/sau servicii.Și ceea ce este foarte important de știut, acest certificat poate fi obținut doar prin intermediul Camerelor de Comerț din România, în speță Camera de Comerț și Industrie BN. Persoanele interesate de obținerea acestui tip de certificat sunt rugate să se adreseze Compartimentului juridic din cadrul Camerei de Comerț”, a mai adăugat Deneș.

Utilizarea raportului Risc Partener prezintă o serie de avantaje: calcularea indicilor de lichiditate şi solvabilitate, conform standardelor general agreate; prezentarea unei structuri eficiente şi concise; generarea de explicaţii extinse, accesibile, inclusiv pentru utilizatori fără background financiar-economic aprofundat; oferirea unei radiografii a evoluţiei companiilor; prezentarea unei analize pragmatice cu privire la stabilitatea companiilor şi probabilitatea acestora de insolvenţă.

(5)

Leave a Reply