ROBERT SIGARTAU

Robert Sighiartău cere demisia directorului executiv al ADI – Deșeuri

Robert Sighiartău, președinte PNL Bistrița-Năsăud și consilier județean, consideră că, Consiliul Județean și ADI – Deșeuri nu sunt interesați de bunăstarea cetățenilor. De asemenea, Sighiartău a solicitat public demisia directorului executiv al ADI – Deșeuri, Dragomir Câmpan.

„În ședința extraordinară a Consiliului Județean de astăzi s-a dezbătut și proiectul de hotarâre privind mandatarea Președintelui CJ Bistrița-Năsăud să voteze în cadrul Adunării Generale a ADI – Deșeuri pentru aprobarea atribuirii şi încheierii Contractului de achiziție publică a serviciului de salubrizare, pentru aprobarea tarifelor unice la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, şi pentru închirierea utilajelor pentru salubrizare, cu operatorul Supercom, câștigătorul negocierii directe care a avut loc în ultimele zile.
Am solicitat public demisia directorului executiv al ADI – Deșeuri, domnul Dragomir Câmpan, pentru proasta gestionare a situației fără precedent în care se află județul nostru, în urma pierderii licenței de operare a Vitalia Servicii de Mediu și stopării colectării deșeurilor. Așa cum am anunțat anterior, această situație ar fi putut fi evitată dacă ADi – Deșeuri și Consiliul Județean ar fi luat măsuri de îndată ce, în luna mai a acestui an, operatorul de salubritate a anunțat că nu mai deține licență de operare.
Acum, în urma negocierii directe pentru atribuirea contractului de salubriate pe perioadă determinată, ne confruntăm cu o altă situație incredibilă: majorarea tarifului până la 9,9 lei de persoană, un tarif mult prea mare pentru locuitorii județului nostru. Pentru o familie de 4 persoane, bistrițenii vor ajunge să plătească aproape 40 de lei pe lună doar pentru salubritate, în timp ce, la Ploiești, de exemplu, tariful actual este de 4,8 lei, adică 19,2 lei pe lună.
Prin stabilirea tarifului de 9,9 lei/persoană/lună, Consiliul Județean și ADI – Deșeuri au arătat, încă o dată, faptul că bunăstarea cetățenilor nu este importantă pentru dânșii, acceptând ca operatorul să factureze aceste sume enorme bistrițenilor și neavând niciun argument valid pentru acest lucru”, spune Robert Sighiartău.

sursa foto. Robert Sighiartău

(2)

Leave a Reply